Workshop aanbod

Leer hoe je zelf brood bakt

Leer hoe je zelf brood bakt.
Tsja, water, graan; de basis van brood.  Eenvoudig nietwaar?

Samen met zout waren ze lange tijd dé broodingrediënten.

Met de opkomst van fabrieksgist, verdween zuurdesem als rijsmiddel naar de achtergrond.

Met gist kon je brood immers makkelijker, sneller en op constantere wijze maken.

Maar het ambachtelijk brood maken waarbij het deeg  de tijd kreeg om te rijpen, smaak en karakter te  winnen door vooral geduld en aandacht, raakte steeds verder uit beeld.

Traditioneel brood zonder toevoegingen maken, ongekunsteld, met natuurlijke grondstoffen, puur en lekker.

Wij bakken nog zo en we leren het je graag!

Leer hoe je zelf brood bakt:

Workshop aanbod

• “Maak je Brood”                       € 60.-
In deze basisworkshop van zo’n 4 uur ga je twee broden maken en maak je kennis met de basistechnieken en grondstoffen van eerlijk brood zonder toevoegingen.


Volkoren                                 € 70.-
In deze workshop van zo’n 5 uur maak je een aantal volkorenbroden en leer je de basis voor dit prachtige maar vooral heerlijke, voedzame brood.

Tarwe Grof Volkoren met zonnepit uit de workshop “Volkoren”

Desem                                     € 90,-
Leer verschillende methoden om desembrood te bakken.
We helpen je op weg een desem te starten en je krijgt uitgebreid uitleg over de werking, onderhoud en een boel praktische tips.
We zijn in totaal zo’n 9 uur* bezig verdeeld over 2 sessies.
Een waardevolle uitbreiding van je broodbak-kennis

Ovenrijs van een spelt desemdeeg

Stokbrood                                   € 75,-
In ongeveer 7 uur* tijd krijg je de basis van het Franse stokbrood maken uitgelegd en breng je die in de praktijk… Alles voor een luchtig kruim en een knapperige korst! (2 sessies*)  


Bakken stokbrood in Time Lapse



Tarwe stokbrood met roggedesem en 48 uur rijs



Gevuld brood                             € 80,-
Ingrediënten, techniek recept Ingrediënten, techniek recepten en volop uitleg.
Je maakt diverse gevulde broden met rozijnen, verse cranberries, noten en specerijen denk aan kaneel en kardemom. Met kerst en Pasen ontbreken de stollen met échte amandelspijs natuurlijk niet.
Duur: ongeveer 4,5 uur


Een dag meelopen                       informeer naar de mogelijkheden
Ben je helemaal weg van (desem)brood bakken,
dan is dit wel de ultieme bakervaring.
Beleef hoe het is om samen met de bakker een
dag mee te lopen; op de hand degen te
maken en te bakken eventueel in een houtgestookte oven.
De hele cyclus van traditioneel handwerk komt aan bod.
Puur en ronduit uniek.
Dagindeling afhankelijk van de mogelijkheden van het seizoen.
Broden koelen op het rek Grote hoeveelheden deeg doen we wel in een machine Stoken van de houtoven


*Tweedelige workshops hebben een sessie van ongeveer één tot anderhalf uur op de avond vooraf. De sessie kan ook door ons verzorgd worden. We praten dan de volgende dag bij.

Getoonde prijzen zijn per deelnemer

Wanneer

In de agenda staan de al bekende data van workshops aangegeven.
Mocht u dat niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op, dan zoeken we de juiste datum.

Waar

Onze cursussen en workshops worden gegeven in het bakhuis van molen “De Nijverheid” in Ravenstein.
De molen is uit 1857 en vormt samen met de brouwerij en het bakhuis een platvorm voor de molenaar brouwer en bakker

Zaterdags zijn brouwerij molen en bakhuis in bedrijf.
In de houtgestookte oven van het bakhuis wordt er dan van het op de molen gemalen spelt brood gebakken. Met ongelooflijk veel aandacht en op traditionele wijze wordt er van het lokaal verbouwde en op de molen gemalen spelt (h)eerlijke producten gemaakt.

Het ambacht van molenaar brouwer en traditioneel bakker wordt zo levend gehouden en voor later bewaard.

Met dit “verhaal” in gedachten vertellen we je graag meer over wat wij weten van brood.

Meer leren?

Als je straks wilt dat brood ‘geen geheimen’ meer voor je heeft, volg dan een aantal workshops op enige tijd na elkaar zodat je alle tijd hebt om thuis het geleerde in de praktijk te brengen.

Bij de volgende bijeenkomst is er volop tijd voor vragen en uiteraard de volgende stap naar heerlijk brood.

We vinden het erg leuk als je bij ons ‘het vervolg’ je eigen komt maken.
Je krijgt dan een aantrekkelijke korting.
Deze korting loopt dan steeds verder op. workshops aan met voor iedere extra workshop 5% extra korting. Dus 2de workshop 5% korting, derde workshop 10% en zo oplopend tot 20%.


Leuk, leerzaam en gezellig

– Dáár staan we voor –

Al eens gedacht aan een middagje broodbakken en daarna nagenieten in het brouwcafé of een rondleiding op de molen?

Mogelijkheden zijn er te over, ook ideaal voor bedrijfsuitjes, heisessies, teambuilding, of gewoon een heerlijk ontspannen tijd met familie of vrienden.  Speciale wensen?

Laat het ons weten: contactformulier

Inschrijven of meer informatie?

Bel met 06 512 56 473 of  stuur ons je vraag of geef je op voor een workshop