Leer je eigen brood bakken

Leer je eigen brood bakken. Water, graan; de basis van brood.  Eenvoudig nietwaar?

Samen met zout waren ze lange tijd dé broodingrediënten.

Met de opkomst van fabrieksgist, verdween zuurdesem als rijsmiddel naar de achtergrond.

Met gist kon je brood immers makkelijker, sneller en op constantere wijze maken.

Maar het ambachtelijk brood maken waarbij het deeg  de tijd kreeg om te rijpen, smaak en karakter te  winnen door vooral geduld en aandacht, raakte steeds verder uit beeld.

Traditioneel brood zonder toevoegingen maken, ongekunsteld, met natuurlijke grondstoffen, puur en lekker.

Wij bakken nog zo en we leren het je graag!

Workshop aanbod

• “Maak je Brood”                       € 42.-
In deze basisworkshop van zo’n 3,5 uur
ga je twee speltbroden maken en maak
je kennis met de basistechnieken
en grondstoffen van eerlijk brood zonder
toevoegingen.


Volkoren                                 € 47.50
In deze workshop van zo’n 5 uur
maak je een aantal volkorenbroden
van verschillende granen en leer je
de basis voor dit prachtige maar vooral
lekkere brood.

Tarwe Grof Volkoren met zonnepit uit de workshop “Volkoren”

Desem                                     € 67.50
Leer je eigen desembrood bakken
en we helpen je op weg een desem
te starten en geven uitleg over de
werking, onderhoud en praktische tips.
We zijn in totaal zo’n 8 uur* bezig. (2-delig*)

Ovenrijs van een spelt desemdeeg

Stokbrood                                   € 57,50
In ongeveer 6 uur* tijd krijg je de basis
van het stokbrood maken uitgelegd en
breng je die in de praktijk. (2-delig*) 

Tarwe stokbrood met roggedesem en 48 uur rijs

Gevuld brood                             € 50,-
Ingrediënten, techniek recept
en uitleg Duur: ongeveer 4 uur


*Tweedelige workshops hebben een sessie van ongeveer één tot anderhalf uur op de avond vooraf. De sessie kan ook door ons verzorgd worden. We praten dan de volgende dag bij.

Wanneer

In de agenda staan de al bekende data van workshops aangegeven.
Mocht u dat niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op, dan zoeken we de juiste datum.

Waar

Onze cursussen en workshops worden gegeven in het bakhuis van molen “De Nijverheid” in Ravenstein.
De molen is uit 1857 en vormt samen met de brouwerij en het bakhuis een platvorm voor de molenaar brouwer en bakker

Zaterdags zijn brouwerij molen en bakhuis in bedrijf.
In de houtgestookte oven van het bakhuis wordt er dan van het op de molen gemalen spelt brood gebakken. Met ongelooflijk veel aandacht en op traditionele wijze wordt er van het lokaal verbouwde en op de molen gemalen spelt (h)eerlijke producten gemaakt.

Het ambacht van molenaar brouwer en traditioneel bakker wordt zo levend gehouden en voor later bewaard.

Met dit “verhaal” in gedachten vertellen we je graag meer over wat wij weten van brood.

Meer leren?

Als je straks wilt dat brood ‘geen geheimen’ meer voor je heeft, volg dan een aantal workshops op enige tijd na elkaar zodat je alle tijd hebt om thuis het geleerde in de praktijk te brengen.

Bij de volgende bijeenkomst is er volop tijd voor vragen en uiteraard de volgende stap naar heerlijk brood.

We vinden het erg leuk als je bij ons ‘het vervolg’ je eigen komt maken.
Je krijgt dan een aantrekkelijke korting.
Deze korting loopt dan steeds verder op. workshops aan met voor iedere extra workshop 5% extra korting. Dus 2de workshop 5% korting, derde workshop 10% en zo oplopend tot 20%.


Leuk, leerzaam en gezellig

– Dáár staan we voor –

Al eens gedacht aan een middagje broodbakken en daarna nagenieten in het brouwcafé of een rondleiding op de molen?

Mogelijkheden zijn er te over, ook ideaal voor bedrijfsuitjes, heisessies, teambuilding, of gewoon een heerlijk ontspannen tijd met familie of vrienden.  Speciale wensen?

Laat het ons weten: contactformulier

Inschrijven of meer informatie?

Bel met 06 512 56 473 of  stuur ons je vraag of geef je op voor een workshop