Blog
de basis
Broodbewust
Als je er even bij stil staat, is het dan niet een beetje vreemd? Als ik kook, doe ik dat met “losse” ingrediënten; verse groente, aardappelen, rijst of pasta en vlees. Bekend denk ik en niets bijzonders. Goed, ook ik...
Lees meerrecepten
Bostel op een draf
Bierbostel Na het maischen, als de brouwer het beslag heeft geklaard en de wort is weggepompt uit het maischvat naar de vergistingstank, blijft er de afgewerkte mout over. Dit wordt bierbostel of draf genoemd. Dit bostel bevat afhankelijk van de Lees meer…
recepten
Een desem
Desem 7-daagse Dag 1: Mengen Roggebloem van de molen gemengd met anderhalf keer zoveel water (in gewicht). In een wekpotje waar de afdichtring uit is gehaald. Weggezet in de keuken op 24 graden. Dag 2: Roeren Het bloem-water mengsel is Lees meer…