De kunst van eenvoudig

Water en graan; basis van brood.  Eenvoudig nietwaar?

Samen met zout waren ze lange tijd dé broodingrediënten.

Met de opkomst van fabrieksgist, verdween zuurdesem als rijsmiddel naar de achtergrond.

Met gist kon je brood immers makkelijker, sneller en op constantere wijze maken.

Maar het ambachtelijk brood maken waarbij het deeg  de tijd kreeg om te rijpen, smaak en karakter te  winnen door vooral geduld en aandacht, raakte steeds verder uit beeld.

Traditioneel brood maken, ongekunsteld, met natuurlijke grondstoffen, puur en lekker.

Wij bakken nog zo en we leren het je graag!

Aanbod Workshops

• Workshop “Maak je Brood”                               € 37,50
In deze basisworkshop van zo’n 4 uur
ga je twee speltbroden maken en maak
je kennis met de basistechnieken
en grondstoffen van eerlijk brood.

Desem (2-delig*)                                                    € 59,50
Leer je eigen desembrood bakken
En we helpen je op weg een desem
te starten en geven uitleg over de
werking, onderhoud en praktische tips.
We zijn in totaal zo’n 7 uur* bezig

Stokbrood (2-delig*)                                              € 49,50
In ongeveer 5 uur* tijd krijg je de basis
van het stokbrood maken uitgelegd en breng je
die in de praktijk.

Gevuld brood (workshop)                                     € 45,-
Ingrediënten, techniek recept
en uitleg Duur: ongeveer 4 uur

*Optie: Tweedelige workshops starten op de avond ervoor

Agenda:

Beschikbare data

In de agenda staan de al bekende data van workshops aangegeven. Mocht u dat niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op, dan zoeken we de juiste datum.

Waar

Onze cursussen en workshops worden gegeven in het bakhuis van molen “De Nijverheid” in Ravenstein.
De molen is uit 1857 en vormt samen met de brouwerij en het bakhuis een platvorm voor de molenaar brouwer en bakker

Zaterdags zijn brouwerij molen en bakhuis in bedrijf.
In de houtgestookte oven van het bakhuis wordt er dan van het op de molen gemalen spelt brood gebakken. Met ongelooflijk veel aandacht en op traditionele wijze wordt er van het lokaal verbouwde en op de molen gemalen spelt (h)eerlijke producten gemaakt.

Het ambacht van molenaar brouwer en traditioneel bakker wordt zo levend gehouden en voor later bewaard.

Met dit “verhaal” in gedachten vertellen we je graag meer over wat wij weten van brood.

Leuk, leerzaam en gezellig

– Dáár staan we voor –

Al eens gedacht aan een middagje broodbakken en daarna nagenieten in het brouwcafé of een rondleiding op de molen?

Mogelijkheden zijn er te over, ook ideaal voor bedrijfsuitjes, heisessies, teambuilding, of gewoon een heerlijk ontspannen tijd met familie of vrienden.  Speciale wensen?

Laat het ons weten: contactformulier

Inschrijven of meer informatie?

Bel met 06 512 56 473 of  stuur ons je vraag of reservering